Apple ще започне да проверява за вредно съдържание материалите в iCloud, споделени чрез опцията „Всеки, който има връзката“, в iOS, iPadOS, macOS и visionOS 27.3 или по-нова версия.

Проверки на Apple при споделяне на връзки

Когато споделят съдържание, съхранявано в iCloud, потребителите могат да изберат „Споделяне на връзка“ или „Изпращане на копие“. Който избере „Споделяне на връзка“, може да ограничи достъпа до хората, които е поканил или одобрил, или да позволи достъп на всеки, който има връзката.

Изборът на „Всеки, който има връзката“ прави съдържанието достъпно за всеки, който разполага с връзката, включително за Apple. Съдържанието не е защитено с end-to-end криптиране, дори собственикът му или други участници да са включили Advanced Data Protection.

„Ако се опитате да качите вредно съдържание, Apple си запазва правото да го премести, откаже, промени, премахне или изтрие по всяко време“, заявява компанията.

Apple може също да блокира или деактивира акаунта на потребителя, да попречи свързаният имейл адрес или телефонен номер да бъде използван за създаване на нов Apple акаунт и при необходимост да уведоми правоприлагащите органи.